26 November 2015

Sütőtökös muffin

A legutóbbi sütőtök nem volt az igazi. A fele azért így is elfogyott, de elhatároztam, hogy a maradék négy szeletből inkább sütök valamit.
Találtam egy receptet - http://www.nosalty.hu/recept/sutotokos-muffin -, ami megtetszett. A nyers tököt már nem tudtam megmérni, így rögtön az elején eldőlt, hogy nem fogok szigorúan ragaszkodni a leírtakhoz.
A sült tököt kikapartam a héjából, és a konyhai robotgép keverőtáljába tettem. Kb. 300 g volt (313 g). Hozzáadtam két egész tojást, 80 ml olívaolajat, egy löttyintésnyi vanília kivonatot és 100 g nyírfacukrot. Jól összekevertem, majd a tálat újra a mérlegre tettem, és belemértem 100 g teljes kiőrlésű tönkölylisztet és 50 g teljes kiőrlésű zablisztet. Kicsit összeforgattam, és mert úgy találtam, hogy talán lehetne sűrűbb is, szórtam hozzá még 50 g zablisztet, és mert szerencsére eszembe jutott, belekerült a sütőpor is (csak egy fél tasak, mert épp volt egy bontott). Végül beleforgattam 100 g csokicseppet. Egy fagyiadagolóval a muffinsütőbe meregettem, és 190°C-on 30 percet sütöttem.
Nagyon finom lett! Gyönyörű a színe, és a papírból is jól kihámozható. ☕


No comments:

Post a Comment