19 December 2022

Douglas Adams: The Restaurant at the End of the Universe

"'Your God person puts an apple tree in the middle of a garden and says, do what you like, guys, oh, but don't eat the apple. Surprise surprise, they eat it and he leaps out from behind a bush shouting "Gotcha". It wouldn't have made any difference if they hadn't eaten it.'
'Why not?'
'Because if you're dealing with somebody who has the sort of mentality which likes leaving hats on the pavement with bricks under them you know perfectly well they won't give up. They'll get you in the end.'"
 

"If human beings don't keep exercising their lips, their brains start working.”
 
 
"To summarize: it is a well-known fact that those people who must want to rule people are, ipso facto, those least suited to do it."

 


 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Douglas Adams: Vendéglő a világ végén
 
"- Ez a ti istenetek odarak egy almafát a kert közepébe, és azt mondja:  "Oké, srácok, azt csináltok, amit akartok; de ah, ne egyetek az almából!" És erre, mit ad isten, mégis esznek belőle, és erre ő előugrik egy bokorból, és rájuk kiált: "Na, most aztán megvagytok!". Persze, az sem változtatott volna a leányzó fekvésén, ha nem eszik meg az almát.
- Miért nem?
- Azért, mert akinek olyan a mentalitása, hogy szeret kalappal álcázott téglákat kinn hagyni a járdán, az sose adja fel. A végén úgyis besétálsz az utcájába."
 
 
"Ha az emberek nem járatnák folyton a szájukat, óhatatlanul elkezdene működni az agyuk."
 
 
"Összegezve: jól ismert tény, hogy azok az emberek, akik mindenáron kormányozni akarják a többieket, ipso facto, a legalkalmatlanabbak erre a célra."
 

1 comment: